Solymári blog - képbe tesszük a dolgokat

Hamarosan megújulunk! Addig is olvassa bejegyzéseinket. Várjuk vissza!

2010.09.23. 12:00 Adminer

Megjött a kampány - indulnak az álhírek!

A kampány elindulását követően folyamatosan napvilágot láttak az álhírek is. Ebből szinte kivétel nélkül mindenki kapott. Most ezekből kiemelünk néhányat, aminek mi is utánanéztünk, igazak-e a hírek...

A korábban általunk is közzétett varosatyak.hu oldalon számos álhír látott napvilágot.


Az első így szólt:

Szente Kálmán honlapján (http://www.szentekalman.hu/) a 2010.07.01-i keltezésű vagyonnyilatkozatában írja: „Egyéni vállalkozásomat 2008. január 10-én megszüntettem.”

Szente egykori cége, az AGRIS Kft. (2621 Verőce, Kodály Z u 8., tel: 06-27-581060, 06-27-581-061, cégjegyzékszám: 13-09-086795, adószám: 10771970-2-13, web: www.agris.hu) ma is létező, bejegyzett cég, Koch Judit és édesapja, Dr. Koch Gyula tulajdona. A cég ügyvezetője Koch Judit, törzstőkéje 5 MFt, cégjegyzékekben itt-ott felbukkan, de nem látszik, hogy csinálna bármit is. 1992 sok egyéb mellett mezőgazdasági gépek kereskedelmére alakult, de nem adott el még egy ekevasat se, azon kívül, hogy olasz műszereket szerzett be a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Növénytani és Növényélettani Tanszékének. Akkoriban Szente itt dolgozott, az olasz miniFACE (Free Air CO2 Enrichment) rendszer pedig a Koch család olasz kapcsolatai révén került az országba. Az AGRIS Kft. csak közvetítő volt, illetve a hasznot kellett lefölöznie. A miniFACE egyúttal évekre kutatási témát adott Tuba Zoltán (a későbbi tanszékvezető), Szente Kálmán, Koch Judit, Nagy Zoltán, Csintalan Zsolt nevével fémjelzett csapatnak. Úgy tűnt Kálmán és Judit
Ekkoriban (1990-es évek elején) a Növénytani és Növényélettani Tanszék vezetője Prof. Dr. Kovács Margit volt. A türelmetlenség és slendriánság ekkoriban is jellemezte az ifjakat. Szente rendszeresen aláhamisította Kovács Margit aláírását szerződéseken, pályázatokon. Bevett szokás volt ez részéről. Baj akkor lett belőle, amikor feltörekvő barátja Tuba Zoltán egy ilyen hamisított aláírás alapján tett feljelentéssel akarta a regnáló tanszékvezetőt a helyéről elmozdítani. A feljelentést ismeretlen tettes ellen tette, közokirathamisításért, ami hivatalból üldözendő, így később visszavonni nem tudta. A nyomozás gyorsan feltárta, hogy Kovács Margit tanszékvezetőnek semmi érdeke nem fűződött az iratok meghamisításához, sőt nem is tudott semmiről, viszont tényleg történt hamisítás, amit Szente követett el. 1995(?)-ben Szente egy év felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Az egyetemről azonnal mennie kellett volna, de igyekeztek az esetet eltitkolni, így még jóideig maradhatott. A kialakult helyzet, az állandó fenyegetettség és Tuba erőszakos hatalmi törekvései viszont felőrölték az idegeit. Ivott, drogozott, a lányok után futott állandóan. Ennek aztán – egy kendertermesztés ügyben tett feljelentés után – az lett a vége, hogy végleg mennie kellett az egyetem környékéről. Tuba 1997-ben elérte célját, tanszékvezető lett. Nem tartott soká, 2009-ben megütötte a guta.

Szente a honlapján az önéletrajzában írja: „2005. végén lakossági megkeresésekre, döntöttem úgy, hogy hazaköltözöm szülőfalumba és igyekszem tudásomat, tapasztalatomat Solymár javára fordítani.”

Kálmán barátunk életvitele a családi békére is rányomta a bélyegét. A kilengések és az ezeket követő konfliktusok nem múlhattak el nyom nélkül. Bár a békésebb periódusokban Kálmán mindenféle kedvességgel igyekezett levenni a lábukról a családtagjait. Csaba fiának még egy lóval, Tihamával is kedveskedett. Az após, Koch Gyula mégsem nézte jó szemmel a dolgok alakulását. A Verőce, Kodály Zoltán u. 8. sz. alatti ház, a Ford Escort és általában a fiatalok javai nagyrészt tőle származtak, érthető ha úgy gondolta, ez a nyikhaj élősködik a lányán. Koch Judit (Judo) egyébként az a típus akin lehet is. Szente érzelmileg is erősen kötődik hozzá (http://www.szentekalman.hu/judo.htm), de saját labilitásával nem tud mit kezdeni. Ez húzódhat meg sokak által kifogásolt modora hátterében is, ezért reagálja túl a neki címzett megjegyzéseket, kritikákat. És persze ez húzódhat a „hazaköltötés” hátterében is. A verőcei ház most is áll, sőt kibővítették, a cég is megvan, de arrafelé nagy a csend mostanság. Alighanem ez így jó.

Hát ennyit röviden mi kedves polgármesterünkről. Derék solymári polgártársak! Kérlek nézzétek el neki a hibáit és bocsássátok meg régi bűneit! Megtapasztalhattátok, hogy mindig a bulin jár az esze és olyan, mint akinek nem teljesen nőtt be a feje lágya. De emögött szeretetéhség, az elismerés hiánya, érzelmi kiszolgáltatottság húzódik. Ha több tiszteletet és megbecsülést kapna, a munkája is sokkal jobb lenne. Ne feledjétek, minden falunak olyan a vezetése, amilyet megérdemel.

Nos mi utánanéztünk ügyvédem segítségével, igazak-e a hírek.

Nem. A törvények értelmében nem is lehet igaz, mivel kábítoszeres ügy kapcsán több mint egy évet adnak, és ilyen esetekben soha nem adnak felfüggesztett büntetést sem!

Továbbá, ha az író az önéletrajzás rendesen elolvasta volna, azt is olvashatta volna, hogy az általa említett cégben nem volt tulajdonrésze, csak alkalmazott volt!

Mivel a lényeg már alapjába véve sem stimmel, nem is folytatjuk a keresgélést, igaz-e az állítás!


A másik tévhit Rétfalvi ellen irányult.

Őt azzal vádolták meg, hogy az Opel eladása kapcsán ő, illetve lánya haszonhoz juthat, mivel lánya a szalont értékesítő cégnél dolgozik.

Az állítást író szerint már nem az a telefonszám van kinn a szalon falán, mióta a kampány elkezdődött.

Nos, mivel előző blogomban (melyet K.László betiltott) szerettem volna ennek kapcsán egy cikket írni, melyhez fotót is készítettem!

A július 12-én készültképen jól látszódik, hogy a kampány előtt sem Rétfalvi Andrea értékesítette az ingatlant, így ez is csak egy álhír!

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: választás álhírek szente rétfalvi


A bejegyzés trackback címe:

https://solymari.blog.hu/api/trackback/id/tr972315053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása