Solymári blog - képbe tesszük a dolgokat

Hamarosan megújulunk! Addig is olvassa bejegyzéseinket. Várjuk vissza!

2010.09.26. 08:00 Adminer

A svábok és az mszp

Mi köze lehet a kettőneek egymáshoz?

Általában semmi. De most találtam egy olyan személyt, aki nagyon sokat foglalkozik a solymári sváb hagyományápolással, mégis nyíltan reklmozza mszp-s mivoltát.

Ez az ember Juhász Diána, az asszonykórus és a vegyeskar karmestere, aki ott mosolyog bájosan Horváth Csaba (nekünk) jobb oldalán!

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://solymari.blog.hu/api/trackback/id/tr202322527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Árpád 2010.09.28. 00:17:05

Kedves Olvasó, tisztelt Schaumarer!

Elnézését kérem, ha az Ön által elképzelttel nem megegyező Diának, vagy akár nekem, esetleg bárki másnak a pártállása! Én akár ígéretet is tehetek, hogy ennek ellenére nem fogok erről írni egyetlen blogon sem.
Mindemellett hadd jegyezzem meg, hogy munkaköri leírásunk sem tartalmazza ezt a kritériumot, így kicsit értetlenül állok enyhén rosszízű bejegyzése előtt.
Minthogy Ön szerintem nálam jobban ismeri Solymár kulturális életét, jól tudja, hogy Dia nagyon sokat tesz Solymárért, igen sokszor pusztán jószándékból. Úgy érzem, ezért leginkább köszönet járna neki.
Két apró megjegyzés még:
1. A magyar nyelvben a karmester szó a zenekari dirigenst jelöli, az énekkart vezénylő embert karvezetőnek, vagy kórusvezetőnek hívják.
2. Diának nincs túl sok köze a vegyeskarhoz. Ellenben immáron már 5 éve vezényli a Férfikart. És persze az Asszonykórus egyik életbentartója.
Igazán remélem, hogy egy olyan emberről, akit Solymáron tényleg a legtöbben nagyon szeretnek, ráadásul a község ilyen sokat köszönhet neki, legközelebb valami pozitívat fogok olvasni.
További kellemes blogolást!

Tóth Árpád, a Solymári Férfikórus karvezetője

Adminer 2010.09.28. 00:40:05

@Tóth Árpád:
Tisztelt Tóth Árpád!

Köszönöm, hogy a helytelen információkat kijavította!

De hadd jegyezzem meg, hogy egy ilyen faluban ezzel számolni kell! Elvégre épp Horvát Csaba nagyszülei elég nagy szerepet játszottak a kitelepítésben! És ez a falu egyik, ha nem a legnagyobb tragédiája!
Így nem véletlen, hogy ez most sokakban nagy megdöbbenést okozott...

Tóth Árpád 2010.09.28. 10:35:19

@Schaumarer:

Kedves Schaumarer! Köszönöm higgadt reakcióját.
A kitelepítés tragédiájával maximálisan egyetértek.
Azzal azonban semmiképp se, hogy a szülők/nagyszülők bűnei rászállnak gyermekeikre. Sok-sok gyilkos eszme alakult ki éppen ezen a nézeten. Többek között a örmény genocídiumnak, a holocaustnak, sőt, az Ön által elítélt kitelepítésnek is ez volt az ideológiai alapja.
Részemről a témát lezártnak tekintem, remélem, vannak, akik elgondolkodnak azon, hogy kit és miért vesznek szájukra pusztán szórakozásból.
Üdvözlettel,
T. Á.

möci 2010.09.29. 11:54:36

@Tóth Árpád: Üdv mindenkinek. Természetesen igaza van Tóth Áprpádnak. Azonban nem is emberekről van itt szó, hanem egy olyan utódpártról, amelyik Solymáron joggal van a süllyesztőben. (gondoljon csak arra, hogy az önkormányzati választáson nem is állított listát MSZP.) Itt arról van szó, hogy általam is tisztelt Diána nyiltan kiáll nagynyilvánosság előtt egy olyan párt mellett és érdekében, amely Solymáron emberek százainak életét tette tönkre. Dianának ezzel valóban számolnia kell, hiszen nem arról van szó, hogy csendesen elvagyok a párthovatartozásommal és kész. Szerintem sem szerencsés, sajnos sokaktól hallottam, hogy Diánanak ez a kiállása nagy csalódást okozott. Nekem is. Azt hittem körültekintőbb, "okosabb" ennél Diána. Mindegy. Ez mindenképpen fekete pont. :-((
süti beállítások módosítása