Solymári blog - képbe tesszük a dolgokat

Hamarosan megújulunk! Addig is olvassa bejegyzéseinket. Várjuk vissza!

2010.10.29. 08:00 Adminer

Új összefogás születhet? - pályázat a helyi termékekért

 

Tisztelt Önkormányzat, Civil Szervezet!

Solymár Nagyközség Önkormányzata a térségi önkormányzatokkal és szakmai-stratégiai partner szervezetek együttműködésével pályázatot nyújt be az alábbi célokkal:

Célunk felhívni a Pilis-Buda Zsámbék kistérség lakosságának figyelmét a fenntartható életmód, -fejlődés (esetünkben elsősorban a táplálkozással, másodsorban a háztartással, szabadidővel kapcsolatos területekre) időszerűségére, fontosságára.

Ezen belül a kampány céljai:

1. A helyi termékek, szolgáltatások ismertségének javítása, fogyasztásának ösztönzése, a kistérség lakosainak helyi élelmiszerekkel és termékekkel kapcsolatos attitűdjének alakítása.

2. A helyi termelők és fogyasztók közvetlen, személyes kapcsolatát erősítő, a helyi környezet megóvását a biztonságos és egészséges helyi élelmiszer-ellátást biztosító rendszer kialakításához való hozzájárulás.

3. Fenntartatható ökológiai gazdálkodás, energia és hulladék kezelés szemlélet formálása, oktatás és konferenciák szervezése.

A szemlélet formálásban, a termelők és lehetőségek felkutatásában és a helyi termékek és események terjesztésében, a fogyasztók és termelők közötti kapcsolat teremtésben a civil szervezetek kiemelt szerepet játszanak. Emiatt a térség területi kapcsolati hálója, feladat és információ elosztó szerepe informatikai eszközökkel is támogatandó.

A pályázat keretében a kistérségben egy évig négy koordinátor szakértők támogatásával dolgozik a célok eléréséért.

Számítunk Önökre, reméljük, hogy céljaik, tevékenységük és a pályázati célok között találnak kapcsolatot. Kérjük, látogassanak el a pályázat ismertető oldalára, ahol megadhatja elérhetőségeit és megírhatja ötleteit: http://piliskamra.wikispaces.com/

Amiben az önkormányzatok, illetve a civil szervezet együttműködését keressük:

* őstermelőkkel kapcsolatos adatok szolgáltatása, hogy koordinátoraink fel tudják venni velük a kapcsolatot
* hirdetőfelület kihelyezésének biztosítása
* konferencia, fórum helyszín biztosítása
* helyi rendezvényen való megjelenés biztosítása
* fenntarthatósággal kapcsolatos iskolai, óvodai programok szervezésében való együttműködés
* együttműködés koordinátorainkkal
* ötlet és tervező fórumokon való részvétel

A pályázat részleteiről a weboldalon további információkat talál. Ötleteit ott is megoszthatja.

Kérjük, amennyiben támogatja a pályázati célokat, legyen szíves küldje vissza a levél mellékleteként csatolt együttműködési szándéknyilatkozatot kitöltve, aláírva, lepecsételve legkésőbb november 5-ig!

A nyilatkozatot válaszlevélben beszkennelt formában e-levélben, faxon vagy személyesen várjuk civil szervezetek esetén, és eredeti példányban önkormányzatok esetén!

Fax: 36 26 560495
e-levél: kozzosegipiac@vilagfa.org.hu

Az együttműködés reményében:
A projekt megvalósítói:
Solymár Nagyközség Önkormányzata
Nagyréti Erdei Iskola
Világfa Fejlesztő Közösség

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://solymari.blog.hu/api/trackback/id/tr562404491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása