Solymári blog - képbe tesszük a dolgokat

Hamarosan megújulunk! Addig is olvassa bejegyzéseinket. Várjuk vissza!

2010.09.27. 14:00 Adminer

Jogtalan törlés!

Törlésre került a Szeghy Krisztinával kapcsolatos bejegyzésünk.

Amiért Közzétehetem ezeket az információkat:

-szabad véleménnyílványitás

-jelöltségével közfeladot ellátó személynek minősül, ahogy az SKE-s tevékenységével is!

18/2005. (XII. 27.) IHM rendelet

a közzétételi listákon szereplő adatok közzétételéhez szükséges közzétételi mintákról

Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (a továbbiakban: Eitv.) 22. §-a (2) bekezdésének b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

 

(2) E rendelet meghatározza a közzétételi listák szerinti adatok közzétételének szerkezetére és az összefüggő tárgyú közzétett adatokat egybefoglaló tartalmi egységekre (a továbbiakban: közzétételi egység) vonatkozó előírásokat.

1. § (1) A rendelet hatálya az Eitv. 3. §-ának (1) és (2) bekezdésében meghatározott szervekre (a továbbiakban együtt: közfeladatot ellátó szervek) terjed ki, kivéve azon országos vagy térségi feladatot ellátó közoktatási intézményeket, amelyek az Eitv. szerinti közzétételi kötelezettségüknek az Eitv. 3. §-ának (3) bekezdésében foglalt módon tesznek eleget.

5. § (1) Ez a rendelet - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - 2006. január 1-jén lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit a megyei önkormányzatok és az 50 000-nél nagyobb lakónépességű városok vonatkozásában 2007. január 1-jétől, az egyéb helyi önkormányzatok, továbbá az egyéb közfeladatot ellátó szervek vonatkozásában legkésőbb 2008. július 1-jétől kell alkalmazni.


A bejegyzésben megemlítettünk, hogy az Enczman ideje alatt működő önkormányzat hibát ejtett az éves költségvetés elszámolásában, ezért az önkormányzatot 2 évre minden pályázattól eltiltották.

Szeghy Krisztina egy perrel, mint egy égő tűzre olajat öntött, ezzel is megerősítve, hogy nehogy jól járjon Solymár.

Szente Kálmán megválasztása után felajánlotta, hogy nettó 4 millió forintnyi összegért visszavonja a pert.

Mivel a polgármester csak 2 millió forint alatti döntéseket hozhat, beterjesztette ezt a képviselőtestület elé, de ők ezt nem fogadták el.

Szeghy ma az SKE listavezetője!

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://solymari.blog.hu/api/trackback/id/tr522326784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mahoberberis thunbergii 2010.09.27. 14:48:51

Gondolom, a törlés azért következhetett be, mert Szeghy Krisztináról - még ha közszereplő is - nem igazán valós dolgokat állított, illetve sugalmazott a posztod.

A törölt bejegyzésedből egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy Solymárt azt követően (és azért) tiltották el két évre a pályázatoktól, hogy Szeghy Krisztina felajánlotta a dr. Szente Kálmán vezette önkormányzatnak a munkaügyi perei visszavonását.

Ez nem volt igaz, mert a pályázati eltiltással járó OMMF-határozatot közzétevő feketelista már dr. Szente Kálmán és a 2006-ban felállt új önkormányzati testület előtt fent volt az interneten.

Mostani posztod már láthatóan óvatosabban fogalmaz, de az, hogy "Szeghy Krisztina egy perrel, mint egy égő tűzre olajat öntött, ezzel is megerősítve, hogy nehogy jól járjon Solymár", megítélésem szerint továbbra is badarság. Ha úgy ítélte meg, hogy munkaügyi jogsértést követett el az önkormányzat vele szemben (ráadásul a jogsértés tényét az OMMF is kimondta), miért ne perelhetett volna?!

Ha pedig úgy gondolta, hogy négymillió forint a részéről olyan ajánlat az önkormányzat felé (a pertől való elállásért cserében), ami az önkormányzat számára elfogadható lehet, akkor nyilván azzal számolt, hogy tovább víve a pert ennél nagyobb összeget is megítélhet számára a bíróság.

Egyébként olyat nem olvastál ki a sajtótörvényből, hogy illendő lenne az ilyen és hasonló állításaid közzététele előtt az érintettet is megkérdezni? Nem azért, mert közszereplő, vagy nem közszereplő, hanem egyszerűen azért, mert ember, te pedig az ő személyét érintően akarsz valamit egyoldalú információk alapján közreadni...

Adminer 2010.09.27. 15:22:04

Ha valaki segíteni szeretne egy településnek, akkor a problémát nem perrel tetézem, hanem segítek megoldani a problémát! Nem?

No meg nyilván igaz a hír, különben nem törölte volna. Ha nem lenne igaz, megmagyarázta volna miét nem az.

Mahoberberis thunbergii 2010.09.27. 21:30:58

1. bekezdéshez: a per(ek) előzményeiről nincs ismeretem. Konkrétan fogalmam sincs, hogy mi volt a per (vagy perek?) háttere. De ha valaki vállalja annak minden ódiumát, hogy munkaügyi pert indítson, noha elfogadhatná azt a szottyadt koncot, amit az addigi munkaadója a kettjük közti konfliktus "rendezése" okán elé lök, annak azért lehet valami alapja, nem gondolod? Nem szeretnék találgatni, hány év munkaviszony, mennyi munkaügyi konfliktus lehet a hátad mögött, ha a fenti kérdésre nemet mondasz.

Felvetésed másik részét illetően: az, ha én imádom X települést és szeretnék segíteni rajta, amiben lehet - és az, hogy egyébként X település előző ciklusbéli vezetői mocskosul kibxxtak velem, ezért saját érdekemben úgy érzem, hogy munkaügyi pert kell indítanom velük szemben - ez a két dolog ismét csak nem ugyanaz. És nem is említhető egy lapon.

(És igenis, segíthetek a településen azzal, ha némi fájdalomdíjért cserében elállok a további pereskedéstől, habár biztos vagyok benne, hogy ha kitartanék, a bíróság ennek akár 3-4-szeresét is megítélné...)

2. bekezdéshez: ezt nem gondolhatod komolyan. Ha én kiírnám egy tetszés szerinti másik blogra, hogy te - teszem azt - a Katonai Biztonsági Hivatal Solymárra beépített spionja vagy, és e minőségedben minden este 9 órakor kecskével szexelsz a solymári Körte és Birs utcák sarkán --- ugye te nem töröltetnéd ezt a posztot, hiszen egyértelmű, hogy az állítás nem lehet igaz?!?!? Elvégre a Körte és a Birs utcák nem keresztezik egymást...

(Egyébként meg valószínűleg nem az érintett törölte, csak jelezte a blogszolgáltatónál, hogy izé, ez így problémás lehet jogilag. A blogszolgáltató meg osztott-szorzott... aztán nyomott egy DEL-t.)

möci 2010.09.29. 12:02:29

üdv mindenkinek!

Szerintem Szeghy Kriszti jófej ésvalószinűhogy sokat is akar tenni, a szándékait én nem értékelem negatívnak. A túlbúzgóságát viszont visszavehetné, mert az a hiperaktív magatartás sokszor tényleg gáz. A zöldekben általában a túlharciasságot nem szeretem, mert észnélkül szaladnak mindig a falnak, olyan elefántporcelános. Szóval itt isbiztos ez volt.
süti beállítások módosítása